Társulatunk

Sándor Tímea a Spirit Dance Company modern tánctársulat vezetője és koreográfusa vagyok. 

A társulat a 2017/ 2018-as színházi évad során formálódott önálló együttessé. Az első, bemutatkozó darabunk a Magányba Zárva című előadás volt. Ekkor fogalmazódott meg a csapat irányultsága a modern – kortárstánc területén. Kialakultak a színpadi közlés alapvetései, a  mozgásvilág sajátos dinamizmusa, a fizikai tánc kifejező és drasztikus elemeinek  használata,  valamint  a táncosok egyéniségéből fakadó személyes megoldások és legfőképpen a tánc nem esztétikai, hanem színházi megközelítésének igénye.

 

Viszonylag rövid időn belül felépült repertoárunk, melyben számos mind vizuálisan, mind pedig tartalmilag jelentős darab születtek. Ilyenek: Magányba Zárva, Elszigetelve, Társas- Játék, Száll a kakukk fészkére…
Repertoárunk gazdagítása céljából meghívtuk Mustapha Barkati francia koreográfust Bécsből, aki saját stílusában alkotott koreográfiát társulatomnak Etűdök címmel.

Együttesünkkel részt vettünk már hazai és nemzetközi rendezvényeken, fesztiválokon. Tevékenységeinket tekintve rendszeres alkotói vagyunk workshopoknak, koprodukcióknak és  próbálunk pszichológiai szakmai programokban részt venni.

Csapatom tagjait legfőképpen a Táncművészeti Egyetem fiatal táncosai alkotják, valamint komoly szakmai múlttal rendelkező művészek, táncművészek dolgoznak együtt és hatnak egymásra. A társulatot a tagok sokrétű tapasztalatának köszönhetően egyediség, energikus és szuggesztív előadói jelenlét és magasszintű tudás jellemzi, munkájukban feltűnően észrevehető, hogy a közönségre mély hatással vannak.  Gyakoriak a különböző érzelmi  kontaktok,  valamint  partnering elemek használata is a táncosok között, mely olyan érzelmeket vált ki a nézőkből, hogy saját magukénak érezhetik a mozdulatokat, helyzeteket, szituációkat, – ezek sokszor személyesek, emocionális létállapotokból táplálkozó testbeszédek a tánc nyelvezetében.

Társulatunk tagjai

Sándor timea

alapító

A Győri Balett Művészetiszakközépiskolában érettségizett, majd szabadúszóként számos operettben és mucicalben dolgozott itthon (József Attila Színház, Miskolci Nemzeti Színház stb.) és külföldön (Hídvégi Produkció túrné társulat).

2005-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola modern táncpedagógus szakán végzett. A Trafóban(Kortárs Művészetek Háza) Horton technikát tanít 2001 óta.

Tanulmányait ezen a területen Bécsben Milton Myersnél és Alain Michigannél sajátította el.

KOREOGRÁFIÁK:

 • Tónusok (2017)
 • Magányba zárva (2017)
 • Thais Meditation (2018)
 • Szoba (2018)
 • Igric (2018)
 • Száll a kakukk Fészkére (2019)
 • Társas – Játék (2019) Társas-Játszmák – mentálhigienés szakemberrel
 • Szilánkok Mustapha Barkati (Fr) koreográfussal (2019)
 • Mi lett volna Hófehérkével a törpék nélkül? (2019) Narrátor: mentálhigienés -szakember
 • Diótörő- Marika Álma 2019-
 • A szeretet arcai
 • Sün Sári világot lát meseelőadás
 • Pilinszky kortárs összművészeti alkotás (2022)
 • Porcukor, a fekete cica meseelőadás (2023-)

Táncos munkák:

 • Spirit Dance Company (Budapest 2016. 03. hó) Társulatvezető, koreográfus, táncos.
 • Medve Színpad (Budapest) Igric darab táncos tagja
 • Spirit Dance Theater (Bécs) modern tánctársulat tagja (2001-2002.)
 • Udvarház Étterem – Folklórműsor – tánckari tag (2000.)
 • Operett műsor saját operett társulattal – rendező, koreográfus, tánckari tag (2000.)
 • Hidvégi-Oszvald Produkció – operett turné Nyugat-Európában / tánckari tag (1999. és 1997.)
 • Televíziós produkciók (Dáridó, Kulcs Produkció) – tánckari tag (1999. és 1998.)
 • Eurodans Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál (Románia) – tánckari tag (1999.)
 • Hidvégi-Oszvald Produkció az Erkel Színházban– Cigányszerelem / tánckari tag (1999.)
 • Császárkert Étterem és Astória Hotel – Revű műsor – tánckari tag (1999.)
 • Operett gálaest (Velence, Olaszország) – tánckari tag (1999.)
 • Wiener Operetten Theater – operett turné Nyugat-Európában / tánckari tag (1999., 1998. és 1997.)
 • Miskolci Nemzeti Színház – tánckari tag (1998.)
 • Hidvégi-Oszvald Produkció Szombathelyen – Cirkuszhercegnő / tánckari tag (1998.)
 • József Attila Színház – Amerikai komédia / tánckari tag (1996-97.)
 • Fővárosi Nagycirkusz – Eszményi Show / tánckari tag (1996-97.)

sebestyén timea

táncművész

5 éves korában ismerkedett meg a tánc világával. A Spicc & Flex együttesnél kezdte pályafutását, ahol 15 éven keresztül tanult. Részt vett számos versenyen és többszörös magyar és európai bajnoki címet szerzett. Színházi táncosként végezte tanulmányait, majd számos színházi előadásban szerepelt. A Spirit Dance Company táncosaként 3 éve láthatjuk felnőtt és gyermek darabokban egyaránt.

Vincze Renáta

táncművész

A tánc és a mozgás mindig is fontos része volt az életének. 2016 óta foglalkozik táncszínházzal, és 2020-ban csatlakozott a Spirit Dance Companyhoz. Itt a kortárs táncszínház mellett helyet kap a mese világa is. Számára jó érzés létrehozni egy mesevilágot, amit alkotó és néző gyerekek egyaránt csodaként élnek meg.

Márkus Lilla

táncművész

Gyermekkorom óta a szertorna és a művészi torna gyakorlása tanított meg a mozgás szeretetére, és amikor megismerkedtem a kortárs és jazz tánc világával, úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem.
Színházi táncos tanulmányaim után röviden musicalekben dolgoztam, majd nagy örömömre a Spirit Dance Company csapatához csatlakozhattam. 

hargitai anikó

táncművész

Meggyőződésem, hogy a tanulás, a továbbképzés permanens folyamat. Már gyerekkorom óta a tánccal foglalkozom, a
tanulmányaimat is ennek szenteltem és szentelem.
Jelenleg is a Magyar Táncművészeti Egyetem pécsi kihelyezett esti tagozatán folytatott képzésem
mellett a Dance Land táncstúdió oktatójaként tevékenykedem.

Számos verseny mellett szakmai tapasztalatot szerezhettem a Pécsi Nemzeti Színház Nagymama című vígjátékában, valamint a Valahol
Európában című musicalban tánckari szerepben. 

Ovád Fanni

táncművész

5 éves voltam, amikor elkezdtem táncolni az Ékszer Balettiskolában 2006-ban a Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskolában, 17 éves koromtól pedig már az Ékszer Balett Táncegyüttes
tagjaként vettem részt az előadásokon évről évre.

2010-2014-ig a Cassandra TSE majd 2016-2018-ig az Art’OK TáncSzínház tagjaként versenyeztem
modern, kortárs és jazz műfajban számos előadás mellett. 2020-ban színházi táncos OKJ-s képzésén szereztem bizonyítványt. 

A Spirit Dance Companyhez 2024-ben csatlakoztam.

Fórizs Marcell

Táncművész

*

Pap Katalin

Színművész

Pap Katalin színművésznő a Sün Sári világot lát és a Porcukor című táncszínházi előadásunk mesélője. Ahogy ő fogalmaz: „Igazán különleges színházi élmény egy táncszínházi előadásban részt venni prózistaként. A nézőknek is kétszeres élmény. Egyfelől a táncművészek a tánc csodálatos nyelvén juttatják el a nézők felé a történetet, valamint színészként hangot adok a szereplőknek és vezetem őket a mese fonalán. Nagyon köszönöm, hogy egy ilyen színházi előadás részese lehetek. A Porcukor kedves, tanulságos mese az elfogadásról és a figyelmességről.”
Kati már a kisiskolás éveiben szeretett irodalmi alkotásokkal foglalkozni, majd gimnazistaként döntött úgy, hogy a színészet felé kíván elindulni. Azóta számos színházban játszott, mint például a József Attila-, Operett-, és Thália Színházban, a Vidám Színpadon, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Centrál Színházban. Emellett szinkronszínészként is sokat tevékenykedik.

Lovász Hajnalka

Írónő

Szeretném bemutatni nektek Lovász Hajnalkát, aki nem csak meseíró, hanem zenetanár, óvónő, és három gyermek anyukája is. Az általa írt sikerlistás mesék a Nyitott Akadémia – Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelentek meg és a gyerekek számára érzelmileg nehéz helyzeteket dolgoznak fel olyan megküzdési módokkal, mint a hamuba sült pogácsa. Lovász Hajnalka hisz abban, hogy a mesék az életre tanítanak és segítenek a gyermekeknek élni. A történeteiben megjelenő érzelmek elfogadására és feloldására helyezi a hangsúlyt, ami azt jelenti, hogy a gyerekek életre szóló tapasztalatokat szereznek.
Hajnalka a Porcukor, a fekete cica mesedarabunkat kifejezetten a Spirit Dance Company számára írta. A darab az elfogadás és a kirekesztettség témakörét dolgozza fel. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Hajni meseírói munkája a társulat táncosai által teljesedhet ki a színpadon.

Urbán Kristóf

Zeneszerző

Szeretettel ajánlom figyelmükbe Urbán Kristófot, a Porcukor, a fekete cica táncelőadás zeneszerzőjét. Kristóf már korábban is írt zenét színházi előadásokhoz Szerbiában és Erdélyben, és részt vett kollaboratív projektekben is. Többek között dolgozott már a Spirit Dance Companyval és Sándor Timeával, Pilinszky verseire írt balettjében is. Az alkotói folyamat során Kristóf figyelt arra, hogy a zene és a meséhez kapcsolódó szöveg harmonikusan illeszkedjen egymáshoz, és együtt kommunikáljanak a nézővel. Kreativitása és tehetsége a zenei kompozíció terén biztosítja, hogy Lovász Hajnalka Porcukor meséje igazi élménnyé váljon az előadás során. Kristóf a Szent István Zeneművészeti Szakgimnáziumban ütő szakon és zeneszerzés fakultáción végzett, jelenleg pedig zeneszerző hallgató a Zeneakadémián.